Стеван Филиповић Дивчибаре

Стеван Филиповић Дивчибаре

Дечје одмаралишта „Стеван Филиповић“, налази се на висоравни Дивчибаре, на обронцима планине Маљен, на 980 м надморске висине, удаљено је 120 км од Београда, а 37км од Ваљева. Окружено је познатим дивчибарским ливадама са меком травом, четинарским и листопадним шумама, ливадским цвећем и лековитим биљем. С обзиром да је подручје, у којем се налази ово Летовалиште, проглашено „климатским лечилиштем“, да је висовима заштићено од ветрова а богато текућом водом, клима је блага и идеална за рекреативни боравак како деце, тако и одраслих, готово без ветра током читавог периода године И са великим бројем сунчаних сати током дана.

Весели традиционални дочек, уз погачу, со, мед и музику, као и уз Лептирића Шаренића, наше маскоте, стећи ће вечно место у сећању сваког нашег госта, посебно најмлађих.

Крајем 2018. и током 2019. године, целокупно је реновиран централни део објекта, собе су опремљене новим креветима, посебно дизајнираним, са фиокицама, за малишане предшколског и школског узраста.

Комплекс се састоји од две зграде и у њему може боравити 240 гостију. У оквиру комплекса овог одмаралишта, налазе се и бунгалови са апартманима, који се могу изнајмити на дан. Делове централног објекта, у којем се налазе рецепција и ресторан, назвали смо „Бели нарцис“, „Бела бреза“, „Бела рада“ и „Бели бор“, а други објекат носи назив „Депаданс“. Собе су вишекреветне, максимално петокреветне, са сопственим купатилом и терасом. У оквиру комплекса овог одмаралишта, налазе се и бунгалови са апартманима, који се могу изнајмити на дан.

Од додатних садржаја, гостима су на располагању просторије за дневни боравак, учионице, дискотека, ТВ сала, учионице у природи. У дворишту се налазе обележени терени, са бетонском подлогом, за извођење малих спортова (кошарка, одбојка, рукомет, мали фудбал), на којима се налазе голови и кошеви.

Корисницима је, током 24 сата, на услузи лекарска служба.

На Дивчибарама се налазе две ски стазе, професионална и полупрофесионална, са жичаром и ски лифтом, које се могу користити према утврђеном плану и ценовнику. Корисници, који су почетници у скијању, имају могућност да скијају и на малој стази, у непосредној близини нашег Објекта, са малим ски лифтом, чије се коришћење додатно наплаћује.

На пешачким излетима са рекреаторима и аниматорима, деца имају могућност да упознају разноврсни биљни и животињски свет. Шетње се изводе до Веселе ливаде, Црног врха, малог Голупца, Паљбе, видиковца Краљев сто и других околних места.